luni, 7 mai 2018

Coaliția pentru Anticomunism

Domnul Cristian Ghinea a descoperit azi că este tradiționalist. Nu în materie de familie, că doar nu putem să-i punem la îndoială consecvența, ci în materie de anticomunism. În cuvintele dumnealui:
O atitudine stupidă a Preşedintelui Comisiei Europene, care participă la glorificarea celui care a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut. Dictatura proletariatului, rolul conducător al sectei numite "partid", exterminarea oponenților - toate sunt de la Marx, ceea ce face marxismul o ideologie criminală în sine. În Vest să îi aduci omagii denotă ignoranță [sic]. În Est avem dreptul la memorie şi la respect față de suferințe. Juncker este Preşedinte pentru toată Uniunea Europeană. Reprezint cel mai pro-european partid din Parlamentul României şi pot afirma că e un moment ruşinos pentru UE. Mă aştept ca europarlamentarii români să protesteze. O gafă de proporții.
Cum sunt convins că domnul parlamentar USR l-a lecturat cu atenție pe Marx, n-o să mă aplec asupra concluziilor dumnealui, concluzii îmbrățișate cvasiunanim cam de tot electoratul din România (bine alimentat de tradiționalii formatori de opinie de la noi), indiferent că votează PSD, USR sau nu votează deloc. Altceva mi-a atras atenția, anume asumarea unei proto-identități est-europene. Noi, cei din Est, știm mai bine cum e cu comunismul. Cine ar putea să fie acești nenumiți estici? Prin excludere, bănuiesc că Ungaria și Polonia, cele două țări campioane la "iliberalism" (dar, ca un făcut, și la anticomunism, suficient cât să-i scurtcircuiteze pe proto-centriștii de la noi), devenite un fel de sperietoare pentru "liberalii" de pretutideni. Pare-se că avem chiar dreptul la memorie, iar vestul denotă ignoranță. Mă blochez. Est, drepturi, ignoranță occidentală? Oare hackerii lui Viktor Orbán i-au spart contul de facebook al domnului Cristian Ghinea? Sau Coaliția pentru Familie?

Nu, se pare că postarea domnului Ghinea este autentică, așa că nu putem decât să tragem concluzia că anticomunismul tradițional (cel cu ciuma roșie / die rote pest) este... sfânt. Autorul chiar îi îndeamnă pe europarlamentarii români să protesteze împotriva "gafei de proporții". Îi asigur pe cei din urmă că vor găsi sprijin și la colegii unguri și polonezi. Poate împreună vor reuși să cimenteze o Coaliție pentru Anticomunism. Să nu-i lăsăm pe vestici să ne calce în picioare tradițiile! Iar în ceea ce-l privește pe Karl Marx, un tradițional piei, drace! Doar nu se compară "Das Kapital" cu "Eu votez DNA!"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu